Te beluisteren iedere maandag van 19:00 - 21:00 uur bij de HTR en op
zondag 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant, ZIGGO kanaal 43 en
24 uur per dag via onze website.

Brabants boekenweekboek 2019

Het Brabants boekenweekboek 2019 heeft de titel Moeder de vrouw gekregen en zal gepresenteerd worden op zondag 10 maart 2019 in het Lithse MFA, een nieuwe multifunctionele accommodatie, die op het moment dat wij dit schrijven nog geopend moet worden en nog geen naam draagt. De nieuwe gemeenschapsruimte is gelegen aan het Marktplein 20 in Lith. Het gebouw ligt in hartje Lith tegenover de kiosk.

DSC00028 250De plechtigheid begint om 14.00 uur en zal eindigen om 16.30 uur.

Aan deze editie van het Brabants boekenweekboek werken maar liefst 48 auteurs mee. Zij publiceren in deze bundel verhalen en gedichten, die stuk voor stuk geschreven zijn in het dialect van hun woonplaats of geboortestreek. Het boek is fraai geïllustreerd door Iris Bongers.

Een aantal dialectschrijvers zal zijn of haar bijdrage vertolken en het duo Tonny en Bart van de Graft uit Beek en Donk zal voor het muzikale intermezzo zorgen.

Op deze middag zal het eerste exemplaar worden overhandigd aan de wethouder Thijs van Kessel van de gemeente Oss. Tijdens het programma wordt namens de gemeente Oss door een jury, bestaande uit Leo Hoeks (juryvoorzitter), Adri Hoppenbrouwers en Piet Vos, voor het beste verhaal of gedicht de Willem Ivenprijs 2019 toegekend en door de wethouder uitgereikt. Vanzelfsprekend zal de winnaar van de Willem Ivenprijs zijn of haar verhaal of gedicht ten gehore brengen.

De redactie van het nieuwe boek, bestaande uit Cor Swanenberg en Jan Luysterburg, nodigt u uit voor de presentatie van dit veertiende Brabants boekenweekboek.

De toegang is gratis en u bent van harte welkom.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

© 2011 - 2019 'n Lutske Brabants - Vandaag: vrijdag 15 februari 2019 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard