Iedere zondag en woensdag
11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
en maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal (1)917
en natuurlijk 24 uur per dag via onze website.

In Memoriam - Hennie Korsten

Wij kregen het droevige bericht dat de Rosmalense gitarist, technicus, arrangeur en producer Hennie korsten op 66 jarige leeftijd is overleden.

IN MEMORIAM: Hennie Korsten (* 3 mei 1953 - † 5 juli 2019)

FVB 2791 B 1000Optreden 25 jaar Den Durpsherd 2018 - Foto: Frans van den Bogaard

Hij was een bekende in binnenland en buitenland vanwege zijn opname studio Session Sound Recording. Bekende en minder bekende artiesten namen hier hun CD’s op. O.a. Waylon, George Hamilton IV, Dale Watson, Nokie Edwards, Charlie Gracie, Steve Petico, The Mustangs, Magna Carta, Anneke Grönloh, Andy Tielman, Corrie Konings, Trea Dobs, Savannah , Ilse de Lange, Dana Winner en Burt Blanca.
Ook veel Brabants dialectartiesten zoals o.a. Lya de Haas , Cor Swanenberg, Wil Jonkers, Marie-Christien, Noud Bongers, Jan van der Heijden, Kwartjesvolk, Revuo’s, Johan Biemans en Cor Versteeg. Meerdere malen kregen de CD’s grote erkenning.

Op 12 jarige leeftijd was hij begonnen met het nemen van gitaarlessen. Na dit een jaar gedaan te hebben is hij zelf op onderzoek uitgegaan. Als hij 14 jaar is start hij zijn eigen bluesbandje. Jarenlang speelden ze in binnen- en buitenland en werden steeds meer een allroundband. Zijn interesse verbreedde zich in verschillende muziekgenres.

Op 20 jarige leeftijd ging hij een klassieke opleiding volgen. Hij bracht zijn leraar wat moderne techniekjes bij, terwijl Hennie van hem de klassieke muziek leerde. Toen hij klaar was voor het conservatorium is hij echter een eigen gitaarschool begonnen. De leerstof varieerde van flamengo, blues, hardrock, pop en klassiek tot disco.

Na dit 5 jaar gedaan te hebben begint hij in 1981 een eigen opnamestudio, waar hij werkzaam is als gitarist, technicus, arrangeur en producer. Veel filmmuziek kwam van zijn hand. Hij is een begeleider voor veel artiesten en bij uiteenlopende muzieksoorten. Zo heeft hij op meer dan 200 CD's het gitaarwerk verzorgd.

Een grote klap voor Hennie was het toen zijn bijzondere vrouw Claartje op 20 november 1999 overleed aan een slopende ziekte.

Vele jaren werkt hij ten dienste van anderen, zowel in zijn studio als op het podium. Wanneer hij steeds vaker optreedt als de vaste begeleider van zijn partner, de bekende Brabantse zangeres Lya de Haas, komt vanuit het publiek de vraag om een CD met gitaarmuziek van Hennie. Op verzoek van velen maakt hij in 2001 zijn eerste solo-album Calore.

Brabant verliest een groot muzikaal talent en bijzonder sympathiek mens. Vele malen is Hennie met Lya te gast geweest in onze programma’s en ook tijdens de Kerstvieringen die wij organiseerden in De Taling in ‘s-Hertogenbosch.
Hennie heeft in zijn studio met zijn begeleiding tal van Brabantse liedjes veel mooier gemaakt dan ze zonder hem ooit geworden zouden zijn.

Wij wensen Lya en alle familieleden en vrienden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies van "ONZE HENNIE".

Klik op de foto voor een vergroting
Foto's: Cor Swanenberg

© 2011 - 2021 'n Lutske Brabants - zondag 13 juni 2021 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard