Te beluisteren:
zondag 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kanaal 43 en
maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR
en natuurlijk
24 uur per dag via onze website.

Brabants Boekenweekboek 2015 heet Kierewiet!

Het thema van de landelijke Boekenweek 2015 is: Waanzin, met als motto: Te gek voor woorden. Dit thema spreekt kennelijk veel schrijvers en dichters aan. Je kunt er immers ongebreideld je fantasie op loslaten; dat is ook de bedoeling. Natuurlijk heeft de redactie weer geprobeerd een Brabantse draai aan het thema te geven en de titel is uitgedraaid op: Kierewiet! Weliswaar is dit niet echt een dialectwoord, maar het klinkt alsof het dat wel is.
Het is al de tiende jaargang van het Brabants Boekenweekboek. Het lijkt er sterk op, dat Brabanders een volk zijn van vertellers en dichters met een rijke fantasie en dat zij hun krachten gebundeld hebben om van het Brabants Boekenweekboek een succes te maken. Dat heeft geresulteerd in een breed scala aan verhalen en gedichten. Velen hebben inderdaad hun fantasie stevig aan het werk gezet, met leuke, grappige, vrolijke, aandoenlijke, gevoelige, zielige, trieste, absurde, doldwaze verhalen en gedichten tot gevolg. Verhalen en gedichten die een schaterlach oproepen, of een aantal keren een glimlach, of een traan en een krop in de keel van ontroering. Het nieuwe boek zit vol emotie.
Deze keer namen 52 dialectschrijvers uit de hele provincie deel aan het project. Een record! Uit de nabije regio zijn Berlicum, Den Dungen, Den Bosch, Rosmalen, Heesch, Oss, Berghem, Lith, Loosbroek, Heeswijk, Dinther, Uden, Vorstenbosch en Sint Oedenrode vertegenwoordigd. De gedichten komen o.a. van Mariëlle van Schijndel - de Haas, Ans van Kessel, Hans Lakwijk en Gerard Ulijn en de verhalen van o.m. Riny Boeijen, Henri de Booi, Narus van Balkum, Noud Bongers, Bruukske, Ad van Schijndel, Gerlaine Piters-Jansen, Henk Janssen, Wim van Rooij, Wout van Venrooij en Cor Swanenberg.
Tijdens de presentatie wordt ook weer de Willem-Ivenprijs uitgereikt aan de schrijver van het beste verhaal of gedicht van het nieuwe Brabantse Boekenweekboek. De gemeente Oss heeft gezorgd voor deze extra dimensie en dat is zeker een passende hommage aan Willem Iven, de schrijver van Peelland, die tot het allerlaatst enthousiast aan de Brabantse boekenweekboeken heeft bijgedragen. Uitgever Johan van de Berg heeft van de tiende uitgave een gebonden boek gemaakt dat zijn fraaie illustraties opnieuw kreeg van Iris Bongers.
We nodigen eenieder van harte uit om zondagmiddag 1 maart a.s. aanwezig te zijn in Cultureel Centrum De Hoeve in Lith voor een gevarieerde presentatie met bijdragen van zangers, vertellers en dichters uit onze provincie.
De redactie is zeer ingenomen met de toezegging van Björn van der Doelen en Wout van Venrooij. Zij zullen ieder een muzikaal intermezzo voor hun rekening nemen. Verder zullen optreden: Bart van de Graft, Henri de Booi, Piet Snijders, Gerlaine Piters-Jansen, Birgit Bakx, Noud Bongers, Jan Luysterburg, Johan Biemans, Will Segers en Junt.
Aanvang 14.00 u. Toegang gratis.

© 2011 - 2020 'n Lutske Brabants - maandag 25 mei 2020 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard