Te beluisteren iedere maandag van 19:00 - 21:00 uur bij de HTR en op
zondag 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant, ZIGGO kanaal 43 en
24 uur per dag via onze website.

Gildekoor Sint Barabara Dinther viert zilveren jubileum

Het 25-jarig Gildekoor Sint Barbara is een uniek koor. Terwijl gildekoren al zeldzaam zijn, zingt dit koor in een speciale gildesfeer, zelf gecomponeerde muziek met gitaar en gildetrom als voornaamste instrument.

GildekoorStBarbaraDinther2
Een muzikale mix tussen oud en nieuw. Nieuwe eigentijdse muziek, terwijl traditioneel Latijnse teksten gehandhaafd zijn. Maar ook eigen hedendaagse Nederlandse teksten en veel in het Brabants dialect. Koorzang wordt hierbij steeds afgewisseld met zang van solisten.
Door de tijd zijn er drie complete missen ontstaan; de Missa Fratema, de Missa Unitalis en zelfs een dialectmis. Het Gildekoor wordt veelvuldig elders gevraagd tot zelfs in het buitenland en door de tijd zijn er twee CD's uitgebracht.

Op zondag 14 juni 2015 viert het Gildekoor St. Barbara Dinther hun zilveren jubileum om 10:30 uur met een Heilige mis in de St. Servatiuskerk in Dinther. In de mis wordt een groot deel van hun repertoire ten gehore gebracht. Aansluitend is er een receptie in het Gildehuis "de Guld", Raadhuisplein 21b in Dinther.

© 2011 - 2019 'n Lutske Brabants - Vandaag: maandag 24 juni 2019 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard