Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal (1)917
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Helpt u ons een videoclip en mini-documentaire maken bij Van hier?

Crowdfunding ‘Van hier’

Help mee om geld in te zamelen voor een videoclip en een mini-documentaire bij ‘Van hier’. Een lied dat Hein Augustein samen met Gerard van Maasakkers, Leon Moorman, Jelske en Hans Keuper heeft opgenomen. Gezongen in het Drents, Limburgs, Achterhoeks én Brabants! Een liedje over thuis. Nieuwsgierig? Klik hieronder op "Lees meer..." of kijk op de crowdfunding-pagina van VoorDeKunst.nl voor meer informatie.

Wat het project inhoudt
Van hier begon als een liedje over het Brabantse platteland waar Hein is opgegroeid. Geschreven in het dialect van de streek. Hein was blij met het resultaat, maar vroeg zich af of het niet deel was van een groter verhaal. Want al hebben we allemaal een ander beeld van thuis, het gevoel is universeel.

Zo ontstond het idee om het nummer op te nemen met meerdere zangers uit verschillende delen van het land. Waarbij iedere artiest een deel van het lied voor zijn of haar rekening nam, in de eigen taal en met eigen woorden. En dat leverde een liedje op in het Drents, Limburgs, Achterhoeks én Brabants.HeinAugustijn

Waar de crowdfunding voor is
Om Van hier mooi in beeld te brengen heeft Hein filmmaker Martijn Kuijten benaderd. Het doel is om een videoclip en korte documentaire bij het nummer te maken. In de mini-doc stellen we de artiesten de vraag wat hun taal en regio voor ze betekent. Waarom kiezen deze boeiende en soms zo verschillende muzikanten ervoor om anno 2022 in streektaal te zingen? En hoe zien ze de toekomst van streektaalmuziek?

De opnames van Van hier heeft Hein met eigen middelen kunnen bekostigen, maar de kosten voor de videoclip en mini-documentaire overstijgen zijn budget. Met de crowdfunding hoopt hij deze doelen te kunnen realiseren. De opbrengsten zullen besteed worden aan productiekosten en promotie. Het zou geweldig zijn als u Hein hierbij kunt helpen.

Meer informatie
Van hier is voor het grootste gedeelte opgenomen in Studio Silvester in Utrecht (met uitstapjes naar Gent, Venlo en Doetinchem). Op het nummer spelen Harry Hendriks (gitaar en accordeon) en Robert Driessen (bas en drums) mee. Erik Spanjers (Normaal, Aafke Romeijn) tekende voor de productie en techniek.

DONEER HIER


© 2011 - 2022 'n Lutske Brabants - dinsdag 29 november 2022 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard