Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal (1)917
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

De videoclip en single 'Van hier' uitgekomen

Het is eindelijk zover: 28 oktober is de single 'Van hier' uitgekomen. Een samenwerking van Hein Augustijn met Leon Moorman, Jelske Wilmer, Gerard van Maasakkers en Hans Keuper. Met een prachtige clip van de hand van Martijn Kuijten.

VAN HIER webOver de artiesten:
‘Van hier' is een samenwerking tussen Hein Augustijn, Hans Keuper, Gerard van Maasakkers, Leon Moorman en Jelske Wilmer. Artiesten uit verschillende delen van Nederland (de Achterhoek, Drenthe, Limburg en Noord-Brabant) met verschillende muzikale achtergronden. Een divers gezelschap, kortom, van zowel gerenommeerde artiesten als relatieve nieuwkomers, die één ding met elkaar delen: een liefde voor de eigen taal en streek. Ze zijn allemaal 'van hier'.

Over het nummer:
'Van hier' is een eerbetoon aan waar we vandaan komen, een ode aan thuis. Hein Augustijn over de ontstaansgeschiedenis: ‘Ik heb het nummer in eerste instantie geschreven over het Brabantse platteland waar ik ben opgegroeid, maar toen ik het aan het opnemen was, kreeg ik het gevoel dat het deel was van een groter verhaal. Het gaat over je ergens thuis voelen en dat is natuurlijk iets universeels. Zo ontstond het idee om het nummer met meerdere zangers uit verschillende delen van het land op te nemen. Ik heb het aan verschillende muzikanten voorgelegd en de reacties waren meteen erg enthousiast.’
Uiteindelijk hebben Hein Augustijn, Hans Keuper, Gerard van Maasakkers, Leon Moorman en Jelske Wilmer het nummer ingezongen, waarbij iedere zanger in de eigen taal en met eigen woorden een deel van het nummer voor rekening heeft genomen. Het werd een nummer in het Drents, Limburgs, Achterhoeks en Brabants. En het resultaat laat zien dat hetgeen wat ons verschillend maakt ons eigenlijk juist verbindt: we zijn allemaal ergens thuis. 

VH promo web

Rond het nummer wordt -naast een videoclip- ook een mini-documentaire gerealiseerd, die in december 2022 zal uitkomen. In deze documentaire wordt de artiesten gevraagd waarom ze in streektaal zingen en wat ‘hier’ voor hen betekent. De regie van de videoclip en documentaire is in handen van Martijn Kuijten (eerder o.a. videoclips voor JW Roy & Ad van Meurs).

Meer informatie: https://www.heinaugustijn.nl


© 2011 - 2022 'n Lutske Brabants - dinsdag 29 november 2022 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard