Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal (1)917
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Paul Asselbergs start met column op onze site

Paul Asselbergs uit Bergen op Zoom start vanaf januari 2023 regelmatig met een pennenvrucht op onze website. Regelmatig lucht hij zijn hart over zaken die hem bezighouden.

PaulAsselbergs intSommigen noemen hem een woordkunstenaar, anderen zeggen dat hij een afwijking heeft. Paul Asselbergs kan zich in beide verklaringen vinden. "Spelen met woorden zit er al van jongs af aan in en dat krijg je er ook niet meer uit." Al op jonge leeftijd begon Asselbergs met het schrijven van versjes. Zijn grote voorbeeld is dan ook Toon Hermans. Hij bracht tal van bundels uit. Dat begon met 'Deugende en ondeugende versjes, deel 1. Later bracht hij ook deel 2, 3 en 4 uit. "In deel vier stond ook het gedicht over de verliefde asperge. Dat gedicht heeft zich onderscheiden van de overige versjes", vertelt Asselbergs. Later bracht hij dan ook de versjes uit van de verliefde aardbei, de verliefde ansjovis, de verliefde cacaoboon en zelf de verliefde aardappel. "Die versjes hangen nu bij honderden Bergenaren in de woonkamer", vertelt hij trots.

Naast het schrijven, vindt Asselbergs het ook heerlijk om in het voetlicht te staan. "Of dat nou toespraken waren of stukjes voor Tusse de Schuifdeure. Zolang ik maar met woorden kan spelen. Noem het een afwijking, maar het maken van zo'n grap komt automatisch." Die grappen verwerkt hij ook in zijn columns. Paul's columns worden dan ook altijd goed gelezen. "Mensen hebben hem in twee minuten gelezen, omdat 'ie lekker kort is'. Maar er zit altijd humor in én een knipoog."

Benieuwd naar Paul's pennenvruchten? Hieronder de links:

Pennenvruchten 2023
Eerdere pennenvruchten


© 2011 - 2023 'n Lutske Brabants - dinsdag 7 februari 2023 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard