Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

DE Middag van het Brabantse Lied op zondag 2 juli 2023

Op zondag 2 juli 2023 wordt DE Middag van het Brabantse Lied georganiseerd in het Openluchttheater van Mariahout. De middag wordt in de oneven jaren georganiseerd door de Stichting Brabants Dialectenfestival (in de even jaren wordt het festival georganiseerd). U kunt genieten van Lya de Haas en van De Vrienden van Tjeu.

Lya de Haas intLya de Haas is sinds 1982 bezig met haar grote hobby: zingen en gitaarspelen. Sinds 1993 heeft ze diverse cd’s uitgebracht, waaronder: “Blèf nog efkes” en “Stille Taal”. In 2001 was Lya de winnares van de ‘Ad de Laatprijs’. Bij Omroep Brabant verzorgde ze lange tijd op zondagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur het programma ‘Op z’n Brabants’. Na het overlijden van Hennie Korsten, haar vaste begeleider en man, treedt Lya de Haas alleen op en zingt in het Brabants dialect.

De Vrienden van Tjeu” is een gezellige nieuwetijdse Brabantstalige muziekgroep. Vernoemd naar de boerenfox uit de repetitiekeuken brengen zij een aanstekelijke verzameling eigen liedjes met stijlen van over de wereld met gevoel voor theater en sfeer.

Vrienden van Tjeu intHun nummer “Brabants Gevül” is door Omroep Brabant gebruikt als naamgever en tune voor een gelijknamig programma. De Vrienden van Tjeu bestaat uit Toon van Mierlo (zang, akoestische gitaar) en Wil Vermeer (electrische gitaar) uit Heeze en Wouter van Aaken (contrabas) uit 's-Hertogenbosch. De akoestische liedjes klinken alsof Johnny Cash, Tom Waits en Ray Charles aan de keukentafel jammen met Gerard van Maasakkers. De muzikanten speelden eerder op festivals en podia als Lowlands, Oerol, Paaspop en vele cafés in Brabant.

De voorstelling begint om 14.00 uur.
De toegangsprijs bedraagt € 10,-- per persoon (inclusief theatertoeslag).

Kaarten kunnen gekocht worden aan de theaterkassa, maar ze kunnen ook besteld worden via de site van het Openluchttheater (www.oltm.nl): ga naar ticketshop in rechter bovenhoek.

Op de website van het dialectenfestival (www.Brabantsdialectenfestival.nl) en die van het Openluchttheater (www.oltm.nl) is informatie te vinden over deze middag.

Bij slecht weer wordt de voorstelling verplaatst naar het Buurthuis aan de Bernadettestraat in Mariahout.
En voor uw agenda: op zondag 9 juni 2024 vindt de vijftiende editie van het tweejaarlijkse Brabantse Dialectenfestival plaats.


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - donderdag 25 april 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard