Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Treveris 30 jaar èègegeraaid!

Begin jaren negentig ontstond in Loon op Zand het muziekgezelschap Treveris, waarin de muzikaliteit van pianist Peter Claessens en de Kaatsheuvelse accordeonvirtuoos Leon Smits gemengd werden met de muzikale woordenschat van zangeres Marja van Trier. Dat leverde een stroom van liedjes op. Meestal eigen composities en altijd eigen teksten. Voor het grootste deel in het dialect van Loon op Zand maar ook in het ABN en in het Frans.

Doorheen de dertig jaren van het bestaan van dit gezelschap werden 5 cd’s uitgegeven en aan een lange lijst van verzamelalbums meegewerkt. Hoewel de leden afzonderlijk hun eigen muzikale weg gingen bleven dertig jaar lang hun samenwerking leiden tot optredens en projecten. De lijst van mooi momenten is lang. Het Zuid Nederlands smartlappenfestival, Het concours de la chanson. Oerol, Het Nijmeegse smartlappenfestival, Het Brusselse dialectenfestival, De Brabantse dag. De gouden traan, De optredens bij Omroep Brabant, de Vergulde klomp, de Ad de laatprijs, de Brabantse dialectpenning, NCRV’s Brabants mooiste liedje. Oldenberkoops Nederlandse dialectfestival en honderden Brabantse zalen. Een lange lijst met hoogtepunten waar wij vooral het publiek dankbaar zijn, met name het Loonse publiek. Want dat is het dialect waarin de liedjes grotendeels geschreven zijn.
We kunnen het nog!
Toen na de corona periode een optreden geregeld kon worden bleek dat nog steeds veel mensen de muziek van Treveris waarderen!
Omdat onze accordeonist van het eerste uur Leon Smits die al jaren in Friesland musiceert heimwee kreeg en wij het ook een goed idee vonden 30 jaar na aanvang nog eens uit te pakken geven we nog een feestconcertje in Loon op Zand.
Waar ? In het honk van iedereen die houdt van èègegeraaide mêensen: Het Uilennest in de Weteringstraat in Loon op Zand Wanneer? Op 14 mei 2023 om 14.00 uur. Jawel, moeder mag mee! Wil je verzekerd zijn van een plekje? Reserveer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. entreeprijs is € 10,00.

© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - vrijdag 29 maart 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard