Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Einde HTR media

Commissariaat wijst Langstraat Media aan als omroep voor Heusden

HTR Logo intHet Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft Langstraat Media officieel aangewezen als nieuwe omroep voor de gemeente Heusden.

In oktober koos de Gemeente Heusden al voor Langstraat Media maar de zittende omroep HTR maakte daar bezwaar tegen. Volgens HTR was de procedure van de Gemeente namelijk onzorgvuldig. Het CvdM gaat niet mee in dat bezwaar en oordeelde dat Heusden wél zorgvuldig handelde.

HTR blijft uitzenden tot 1 januari 2024. Langstraat TV zal niet lang daarna, zodra de operators zoals Ziggo, KPN, etc... kunnen omschakelen, haar programma's ook gaan verspreiden in de gemeente Heusden. Op de radio kan nu al geluisterd worden naar Langstraat FM en Langstraat NL.

HTR Radio was de lokale radiozender voor de gemeente Heusden en omstreken, dat radioprogramma's uitzendt met uiteenlopende thema's, met onder meer rock en roll, nieuws en weetjes voor vrouwen, amusement voor 50 plussers en cultuur. Maandagavond van 19:00 - 21:00 uur was ons programma 'n Lutske Brabants hier ook te beluisteren. Of Langstraat Media ons programma zal overnemen is nog de vraag.

HTR Studio int

Sinds 1987 is de lokale omroep DOS (Drunense Omroep Stichting) binnen de toenmalige gemeente Drunen actief. In 1991 is het initiatief gestart om daadwerkelijk te beginnen met uitzendingen. Een kabelkrant werd opgezet, geheel gemaakt door vrijwilligers. Ook vonden regelmatig uitzendingen plaats met bewegende beelden. In Vlijmen was er de VLOS. (Vlijmense Omroep Stichting) met alleen radio-uitzendingen. In Heusden was er op dat moment geen lokale publieke omroep.

In 1997 werd door het samengaan van de kernen Drunen, Vlijmen en Heusden de Drunense Omroep Stichting (DOS) gefuseerd met de Vlijmense Lokale Omroep (VLOS).

Hieruit ontstond de huidige stichting HTR. De wet vereist namelijk dat een gemeente slechts één lokale publieke omroep mag hebben. De HTR was aangesloten bij de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen Nederland.

Per 27 december 2023 is de zendvergunning overgenomen door Langstraat Media, die al streekomroep voor Waalwijk, Loon op Zand en Dongen is. HTR is 31 decenber 2023 gestopt als lokale omroep van de gemeente Heusden.

Het bestuur, PBO, redactie en alle vrijwillige medewerkers wensen alle inwoners van de gemeente Heusden een goed en gezond 2024. En misschien tot een andere keer.

De luisteraars  van HTR hoeven ons programma niet te missen. Deze is tot 3 maanden na uitzending te beluisteren via onze site bij Uitzending gemist.


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - vrijdag 1 maart 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard