Te beluisteren:
zondag 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kanaal 43 en
maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR
en natuurlijk
24 uur per dag via onze website.

Cor Swanenberg krijgt Brabant Bokaal 2016

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft de Brabant Bokalen 2016 toegekend aan Cor Swanenberg (Berlicum), Peter Dictus (Zundert) en het echtpaar Gerard en Corrie van Beurden (Raamsdonk).

BrabantBokaal 200De Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. De onderscheiding wordt uitgereikt sinds 2008. De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in de Stichting De Brabantse Hoeders. De Hoeders kiezen jaarlijks in samenspraak met het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant een nieuw cultureel project.

DSC00327 350Cor Swanenberg heeft volgens het fonds een grote bijdrage geleverd aan het behoud en versterking van de Brabantse taal- en muziekcultuur. Als liedjesmaker, verteller, redacteur, schrijver en zanger heeft hij zijn kwaliteiten en energie in dienst gesteld van de Brabantse cultuur.

Peter Dictus voor zijn grote en bijzondere bijdrage aan hoogwaardige culturele activiteiten op het gebied van amateur en professionele podiumkunsten. Als theatermaker, lied- en toneeltekstschrijver en initiator van interdisciplinaire projecten is hij een verbinder pur sang.

Gerard en Corrie van Beurden, Raamsdonk voor hun enthousiasmerende en tomeloze inzet voor Landgoed het Broeck in Raamsdonk waar zorg voor erfgoed, cultuur en natuur op unieke wijze samen komen.

Maandag 14 november reikt Wim van de Donk, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Brabant, de Brabant Bokalen 2016 uit in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch.

© 2011 - 2020 'n Lutske Brabants - woensdag 26 februari 2020 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard