Te beluisteren:
zondag 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kanaal 43 en
maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR
en natuurlijk
24 uur per dag via onze website.

Ons Jantje is er niet meer

We kregen de treurige mededeling dat onze oud-columnist Jan Bouwmans op 13 oktober 2016 in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch overleden is.

Bouwmans 2004Vijf jaar lang, van 1999 tot en met 2004, heeft de Bosschenaar en voorzitter van Janus en Bet, Jan Bouwmans wekelijks de Bossche luisteraars  veel plezier bezorgd met zijn heerlijke Bossche klets in ons radioprogramma 'n Lutske Brabants bij Boschtion radio en de ORVA.

Wekelijks kwam hij op zaterdagmiddag naar Rosmalen om zijn columns op te nemen. Hij gaf zijn mening over de Bosschenaar, de politie, de Bossche carnaval, buurtoverlast en de ruzies in onze Bossche politiek.

Jan was een echte Bourgondiër, een levensgenieter, lekker eten, een borreltje, een vol glas wijn en bovenal veel sigaren. Een heer in colbert, stropdas met dasspeld, petje of hoed. Hij ging graag met zijn vrouw Threes de wereld in en ze maakten vele cruisses en heeft meer dan 100.000 zeemijl in zijn benen. Wat velen niet weten was Jan een Jazzkenner en -genieter. Jaren was hij drummer en speelde hij de grote trom met garde bij zijn Yellow ranch jazzband.

In 2001 verloor hij zijn echtgenoot, zijn maatje na 54 jaar samenzijn, Threes. Een groot gemis voor Jan. Hij was ook trots op zijn kinderen en kleinkinderen. 

Hij eindigde zijn columns vaak met: "Kijk uit met oversteken, dan kan oe niks nie gebeuren" of "Wees lief voor elkaar". Hij was volgens ons de beste columnist van 's-Hertogenbosch.

Wij wensen Gré, zijn familie, zoons, schoondochters, zijn kleinkinderen en achterkleinkinderen heel veel sterkte met het verlies van onze Jan.

Hieronder kunt u naar de column van Jan Bouwmans luisteren van 7 maart 2004.  

Naam Afspelen
Jan Bouwmans-7 maart 2004

© 2011 - 2020 'n Lutske Brabants - woensdag 26 februari 2020 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard