Te beluisteren iedere maandag van 19:00 - 21:00 uur bij de HTR en op
zondag 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant, ZIGGO kanaal 43 en
24 uur per dag via onze website.

Troubadour Huub van Eynthoven overleden

Huub Jansen, beter bekend onder zijn artiestennaam Huub van Eynthoven, is op 24 februari 2018 onverwacht overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hij is eenentachtig jaar geworden.

HuubVanEynthoven 300Huub woonde in Best. De boodschap 'deze trein stopt niet te best' had ooit over het Eindhovens station geklonken en omdat je niet hoort dat Best met een hoofdletter moet, lokte het de lach uit van menige reiziger onder wie de troubadour.

Huub was samen met Arie van Roozendaal een van de zangers die in de tweede helft van de jaren zeventig furore maakte met eigen liedjes in het Brabants. Hij werd bekend toen Omroep Brabant na 1976 zijn liedjes ging uitzenden. 

Huub won de Dommelprijs in 1977 met het liedje Mèn boerderijke. Daarna nam hij zijn eerste LP op: Brabander ben ik. Zijn sonore stem en zijn humoristische liedjes maakten hem populair. Huub werd uitgenodigd door toemalige minister-president van Agt om te komen zingen in het Catshuis in Den Haag. Daar was hij terecht gruts op.

Begin jaren negentig moest de zanger om fysieke redenen stoppen met optreden.

Zijn bekenste lied is een komische aanklacht tegen de 'import' die een boerderij koopt op het platteland en alleen maar denkt aan restauratie en aanpassingen. Dat men de zaak 'vakundig verbellemondt', ontgaat de nieuwe eigenaars.

Luister hier naar Huub's Mèn boerderijke 

Naam Afspelen
Mèn boerderijke
LP Brabander ben ik - 1978

© 2011 - 2019 'n Lutske Brabants - woensdag 21 augustus 2019 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard