Iedere woensdag en zondag
11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kanaal 43 en
maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal 917
en natuurlijk 24 uur per dag via onze website.

Bassist Rinus Raaijmakers (o.a. Vaste Mannen) overleden

We ontvingen we het volgende trieste bericht: Rinus Raaijmakers is op 4 juni 2018 in Eindhoven op 64 jarige leeftijd, overleden na een kort ziekbed. Hij begon zijn muziekcarriere aan het Tilburgs conservatorium met een studie klassiek gitaar, maar verruilde die gitaar uiteindelijk voor een contrabas.
Rinus Raaijmakers, *10 november 1953 †4 juni 2018.

rinusraaijmakersRinus Raaijmakers. Foto: Cor Smits tijdens een optreden van Gerard van Maasakkers en de Vaste Mannen in maart 2009 in De Regentes in Den Haag.

Na zijn opleiding aan het Rotterdams conservatorium was hij een van de eerste muzikanten in Nederland die afstudeerde als een gecertificeerd jazz- en popbassist. Hij speelde in talloze bands, begeleidde veel solisten en ontwikkelde zich tot een allround bassist, arrangeur en componist. Hij speelde in zijn vroege jaren met mensen als Rosa King, was de bassist van Hot House en speelde in de band van Rob Hoeke. Begin jaren tachtig was Rinus bassist in het jazzkwartet van saxofonist Jos Beeren, met pianist Bart de Win en drummer André Maes. Weer iets later speelde hij regelmatig met harpiste Jopie Jonkers en gitarist Koen de Cauter.

Tussen 1989 en 2011 was hij Vaste Man in de band van Gerard van Maasakkers, waarvoor hij ook enkele prachtige nummers schreef. Zo schreef hij de muziek voor één van Van Maasakker’s bekendste nummers: ‘D’n Boom’, van "De foto" en o.a."Oktober".

Zaterdag 9 juni 2018 is Rinus in beslote kring gecremeerd.

Gerard van Maasakkers draagt "Strepen in de lucht" aan hem op, hij speelt de bas.

Luister hier naar Strepen in de lucht

Naam Afspelen
Strepen in de lucht
Maasakkers, Gerard van

© 2011 - 2020 'n Lutske Brabants - maandag 21 september 2020 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard