Iedere zondag en woensdag
11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
en maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal (1)917
en natuurlijk 24 uur per dag via onze website.

Home

Boek over het leven en nieuwe CD van Bosschenaar Cor Versteeg

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vrijdagmiddag 7 februari 2020 heeft Cor Versteeg in de Oranjegalerij van het Stadhuis zijn levensverhaal "'t hart in zijn donder", compleet met een cd "Lieve Hemel!" van eigen liedjes, gepresenteerd.

BoekCorVersteegDe in Utrecht geboren kunstenaar Cor Versteeg (Utrecht, 20 april 1930) is Bosscher dan de meeste Bosschenaren. Cor heeft het hart in zijn donder, zo vertelt de Bossche Margot van de Plas. Cor heeft aan haar zijn levensverhaal verteld en dat is samengevat in een kleurrijk boek met veel illustraties van zijn hand. Burgemeester Jack Mikkers kreeg het eerste exemplaar aangeboden. Het boek opent met een feestend Den Bosch en een voorwoord van Ton Rombouts, oud-burgemeester van Den Bosch.

Veel mensen kennen Cor Versteeg vooral van de vocalistengroep Passe-Partout. Passe-Partout was een Nederlandse closeharmonyzanggroep en werd het meest bekend met het nummer "De doodgewoonste dingen" dat in 1977 6 weken lang in de Top 40 stond met nummer 15 als hoogste notering. De groep bestond uit vier leden bestaande uit de twee echtparen Anton en Bep de Kroon en Cor en Bep Versteeg. Alle vier zongen en de mannen bespeelden een instrument. De vier waren lid van  carnavalsclub De Bossche Bollen. De club deed jarenlang mee aan het Oeteldonkse Kwékfestijn en won een aantal keren. Hij ontwierp tot 2018 carnavalswagens in Oeteldonk. Parkinson maakte dat hij daar mee moest stoppen.

CDLieveHeerEr was voorspoed én veel tegenslag in zijn leven: het veel te vroege overlijden van zijn zoon Jeroen,  de dood van zijn vrouw Bep. Cor Versteeg heeft in zijn werkzame leven vanaf begin af aan dichtibij de koffie gezeten. Dat begon bij Douwe Egberts in Utrecht en daarna  als reclame-ontwerper tot de ondergang van het Gruyterconcern in Den Bosch. 

Naast dat beroep stortte Cor zijn talenten uit op muzikaal gebied, als cartoonist én in het beschilderen van stenen.

Het boek "'t Hart in zijn donder" is te bestellen via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor € 24,95.
ISBN 978-90-820262-9-0. 


© 2011 - 2021 'n Lutske Brabants - zaterdag 31 juli 2021 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard