Iedere zondag en woensdag
11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
en maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal (1)917
en natuurlijk 24 uur per dag via onze website.

Koosje schrijft 2020

Als sardientjes in een blikje

Daar lagen ze met zijn achten op de mat. Zorgvuldig in een stevig doosje verpakt en omwikkeld met prachtig vloeipapier. Nieuwsgierig bekeek ik de Happy Seas Socks, in de kleuren zwart, grijs, gemêleerd en met speels dessin. Helaas geen setje met balletjes in hippe kleuren, die waren het snelst weg in het keuzemenu. Wel allemaal met eigenwijze neuzen in een andere kleurstelling. Ik sloeg een paar sokken om de vuist van mijn hand. 35-38, dat zou zeker passen.

sea socks 574

‘Van harte gefeliciteerd, jij redt vandaag de zee met deze heerlijke sokken, gemaakt van opgedoken visnetten en biologische katoen.’

Dat is mooi denk ik, maar ik controleer toch graag eerst de binnen- en buitenkanten op achtergebleven sardientjes of minuscule visgraatjes. Van plastic soep is geen sprake. Bij het passen voelen ze prettig en zacht aan, ze hebben een platte teennaad, dat is fijn want ik houd niet van knelpunten. Zo haal ik wat makkelijker de 10.000 stappen per dag. De happy sokken kunnen gewoon op 30 graden in de wasmachine, ze gaan lang mee en dat is beter voor het milieu. Het valt me op dat de sokken warm zijn, vooral als ik ermee in mijn Glerups pantoffels stap. Het meer dan dikke Deense vilt en de Happy Seas Socks versterken elkaar, het is een ware broedplaats van warme gevoelens. Mocht het staartje van de winter nog om de hoek komen kijken dan ben ik er klaar voor.

Rokjesdag
Deze prijs van de Postcode Loterij is geen unieke persoonlijke prijs maar een wijkprijs. Ik ben heel benieuwd hoeveel wijkbewoners straks bij het eerste aarzelende lentezonnetje hun korte broek opzoeken en een zichtbare ecologische voetafdruk achterlaten. Op de eerstkomende rokjesdag ga ik de hipste in ieder geval dragen; aan mij zal het zeker niet liggen.

Maar, als de overheid nu nog de visserijvaart activeert om meer om te kijken naar hun werkmaterialen en deze gewoon mee naar huis te nemen, dan hebben we in de toekomst echt prijs.

Meer lezen over de Happy Seas Socks?

Gepost door Koosje de Leeuw

 

© 2011 - 2021 'n Lutske Brabants - zondag 13 juni 2021 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard