Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Koosje schrijft 2022

Een schoothondje

Foto en kleding hond: www.hunkemoller.nl

Knipsel hond bew

Coronaproef winkel ik bij de Coöp. Plots sta ik stokstijf stil. Ik loop bijna tegen een mevrouw op. Ze draagt een mondkapje met daarop slagtanden. Geschrokken deins ik terug, meer dan anderhalve meter. Thuis gaan de slagtanden nog door mijn hoofd. Als een grommende boze hond die zijn tanden laat zien.

Hoe ouder ik word hoe meer mijn angst voor honden toeneemt. Kijk, een kleintje, een schoothondje dat in de binnenzak van de jas past, oké. Maar het is me al snel te groot.

Het lijkt alsof tijdens de verschillende coronagolven meer honden en hun baasjes op straat zijn. Ook zie ik meer en meer ouderen, van wie de kinderen het huis uit zijn, beginnen aan een opvoedtraject met de hond.

De winkels zijn er handig op in gesprongen en verkopen een arsenaal aan hulpstukken. Zo zag ik bij de Lidl warmte-en verkoelkussens. Met kerst was er de rode kerststrik. En als kerstspeeltje was er de sushi in taartvorm.

Inmiddels draait de dienstverlening rond de hond overuren. Naast de dierenarts zijn er hondenkappers en hondentandartsen. Ook thuiswerkers kunnen aan de slag. Zo biedt Bol.com de elektrische nagelvijl voor de hond aan. Gelukkig kan de kat hierin ook meegenomen worden. Je kunt ook met je hond naar een psycholoog. En om de kwaliteit te garanderen is er zelfs een NVGH, Nederlandse Vereniging Gedragstherapeuten voor Honden.

De hond wordt op allerlei manieren opgeleukt, vergelijkbaar met een baby of kind. Een draagzak, een hondenwagentje, hondenkleding en voor de jonge hond zijn er opvoedkundige speeltjes. Om zich geborgen te voelen, is er voor de jonge pup een hondenknuffel met een hartslag. Als de hond gek is op apporteren dan kun je hem belonen met een vos of eend van pluche.

Ik begrijp de fascinatie een beetje, een hond is een trouwe, meestal aanhankelijke viervoeter, maar het kan ook verkeerd uitpakken.

Pas zag ik in een dating televisieprogramma dat een man en vrouw bekeken of ze relatiemateriaal voor elkaar waren. Maar de poging werd al snel tot in de kiem gesmoord. De vrouw wilde persé dat haar hond bij haar in bed sliep.

Tja, het kan verkeren.


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - donderdag 18 april 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard