Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Eerdere pennenvruchten

Nieuwe trouwbelevenissen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
hupkens ed 20 Auteur: Paul Asselbergs

Nieuwe trouwbelevenissen

Ik word nog steeds geïnspireerd in mijn eervolle werk van trouwambtenaar. Ieder mens, dus ook ieder bruidspaar, is uniek. Ik dacht laatst: ik heb in die ruim 20 jaar dat ik dit mooie werk mag doen alles al meegemaakt, maar nee hoor.

Een paar maanden geleden bijvoorbeeld trouwde ik een bruidegom die een trouwjurk droeg. Zijn lieve bruid droeg een pak, mét hoge hoed. Vanwege corona werden er veel bruiloften uitgesteld, of vonden plaats in afgeslankte vorm. Ook werd er wel eens gebruik gemaakt van een zoomverbinding. ‘Bergen op Zoem’ zal ik maar zeggen.

Dan zien mensen het bruidspaar wél trouwen, maar ‘op afstand’. ‘Ver trouwen’, zal ik maar zeggen. Gelukkig is 2022 weer een ‘ouderwets’ trouwjaar, een heel druk trouwjaar zelfs! Onlangs bezocht ik een bruidspaar dat mij als Babs had gevraagd. Ik zei: “Dank je wel, waarom is de keuze op mij gevallen?” De bruid reageerde spontaan en zei: “ik lag met jou in hetzelfde bed”. Ik moest even nadenken, maar ze voegde er gelijk aan toe: “jouw gedicht De Verliefde Asperge hangt bij ons op de wc”.

Toen ik bij een ander paar ging kennismaken deed de a.s. bruid de deur open. Ze liep op haar blote voeten, en zei: “Sorry Paul, mijn slipper is kapot”. Ik vroeg aan haar a.s. echtgenoot of hij dat ding niet kon maken. Hij zei: “Meneer Asselbergs, ik heb nog nooit een slipper gemaakt”. Zijn aanstaande zei: “Nee hoor, Jan is geen klusser, hij is wél knusser”.

Ik mocht een keer een echtpaar trouwen dat al een beetje op leeftijd was. De bruid zei tegen mij: “Mijn man Gerard werkt bij de recherche. De ene dag zoekt hij zijn bril, de andere keer zijn portemonnee”. Ze hadden een hele lieve hond, en al gauw kregen we het over teken. De man zei: “De hond heeft geen last van teken, maar wij wel, vooral van onze hypotheek”.

Ach ja, trouwambtenaar zijn blijft fantastisch mooi werk.

© Paul Asselbergs


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - zaterdag 13 juli 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard