Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Spreuk van de dag

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ruud

Ruud van der Heijden

Geboren op 14 oktober 1932 in Best
Overleden op 24 oktober 2020 in Eindhoven 

Het leven van Ruud van der Heijden heeft van meet af aan in het teken van muziek gestaan. Met veertien jaar zat Ruud al in het orkest van zijn vader. In zijn marinetijd was hij lid van de Matrozenkapel uit Loosdrecht. Hij zat bij de Ragtimeband uit Best. Na een jaar of drie kwam Ruud in het muziekcircuit terecht bij Orkest Henny Vilé in Eindhoven. Men zocht een zanger. Vervolgens werd hij gevraagd door Orkest Koos van Beurden uit Eindhoven en het DAF-orkest Eindhoven. Tijdens de eerste jaren van zijn loopbaan als musicus, werkte Ruud daarnaast nog bij DAF. Hij kwam bij De Valko’s uit Valkenswaard, een kermisorkest.

Daarna begon Ruud met broer Anton en Jan van Nunen zijn eigen trio; De Matondo’s, later versterkt met klarinetist/saxofonist Martien van Winkel en daarna met meerdere andere muzikanten. Befaamd was het komische shownummer de TT van Assen. Hij nam de langspeelplaat Met mijn Johanna op met het Heidecombo Best. Hij kwam bij Duo de Spinners (met goochelaar-bandparodist Arie Geboers). En bij Cabaret Resonans, vijf heren en vijf dames, met echtgenote Jeanne als gangmaakster. Ruud fungeerde als tekstschrijver en muzikaal begeleider. Hij was betrokken bij Vleuts Volk dat vooral optrad voor ouderenbonden, Zonnebloem, Boerenbondsmuseum en Mariaviering. Geleidelijk aan ging Ruud meer solo en verzorgde optredens voor Zonnebloem, Rode Kruis, vakantiehotels, verzorgingstehuizen en diners.

De cd’s die van hem verschenen zijn: Herfst, Liedje Petietje, Boodschap, Mensen van morgen en Doe mar gewoon (met zoon Willem), Best of, Mijn manier en Duizend liedjes.

Om de twee jaar verscheen er bovendien een bundel gedichten zoals Onderonsje, geïllustreerd door echtgenote Jeanne. Pas na zijn pensioen ging Ruud in dialect schrijven. Zijn Durske uit Duzend werd prompt verkozen tot Brabants moiste lied. Hij droeg verhalen en gedichten bij aan het jaarlijkse Brabants boekske en publiceerde verzen en liedteksten in de Brabanste Spreukenkalender.

Lees ook: Verhalen: Muzikant


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - vrijdag 29 maart 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard