Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Brabantse Natuur

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Wie ben ik?

HannieNilsen 350Leuke dingen hebben altijd wel iets dat minder leuk is. In dit geval waar ik stukjes mag schrijven over alles wat ik zie in de natuur, is het minder leuke gedeelte dat ik iets over mezelf moet vertellen. Want ik schrijf nu eenmaal veel liever over vogels, bloemen, vlinders en aanverwante zaken dan over mezelf. Maar goed, ik ga een poging wagen.

Ik ben Hannie Nilsen en inmiddels oud genoeg om al een beetje wijzer te zijn, de kinderen (2 dochters) zijn het huis uit en dus zou ik tijd genoeg moeten hebben voor leuke hobby’s, vakanties, vrienden en wat ik verder zou willen. Maar inmiddels heb ik, net als veel leeftijdsgenoten, gemerkt dat je het na je pensioen vaak nog net zo druk hebt, of nog drukker dan daarvoor. Zeker als je natuur als hobby hebt, dan kom je altijd tijd tekort.

Ongeveer 15 jaar terug volgde ik een vogelcursus, meer om iets te doen te hebben dan omdat de interesse zo groot was. Maar het leek me wel wat om enkele vogels in de tuin te kunnen herkennen. Die cursus bleek het begin van een drukke maar erg leuke hobby.

Mama P1000484m 300Na de cursus bleef ik lid van de vogelwerkgroep IVN Oisterwijk. IVN is een natuurvereniging met vele, verschillende werkgroepen en van lieverlee breidde mijn interesse zich uit. Als lid van de paddenwerkgroep hielp ik padden, kikkers en salamanders de weg over, met kinderen ontdekte ik allerlei andere spannende facetten van de natuur en in de werkgroep Grijs, groen en gelukkig waarin we groenactiviteiten doen met ouderen, hoorde ik vooral hoe het vroeger was. Toen de kuifleeuwerik nog in de straten hipte, en de ooievaar nog kindjes bracht.

Door andere werkgroepen en cursussen kwam ik ook in contact met de insectenwereld, het bomen- en plantenrijk, de sterren en de paddenstoelen. En hoe meer ik de afgelopen jaren leerde, hoe minder ik leek te weten.

Maar wat ik weet, wil ik graag delen. Want ik ben ervan overtuigd dat we de natuur hard nodig hebben om ons goed te voelen. En hoe meer we de natuur leren kennen, des te meer zullen we haar waarderen en beschermen.

Natuurlijk is een stukje per maand daarvoor volstrekt onvoldoende maar voor een stukje iedere dag - wat absoluut beter zou zijn - is mijn beschikbare schrijftijd dan weer onvoldoende. Dus hopelijk zijn mijn stukjes een inspiratie om verder zelf op zoek te gaan.
En natuurlijk kunt u voor vragen of opmerkingen altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hieronder de link(s) naar de columns Brabantse Natuur

Brabantse Natuur 2023
Brabantse Natuur 2022
Brabantse Natuur 2021

Helaas is Hannie gestopt met columns over de Brabantse natuur.

Wij vinden dit jammer omdat de columns goed bekeken werden.

Wij danken Hannie en wij wensen haar veel succes.


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - zaterdag 13 juli 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard