Te beluisteren iedere maandag van 19:00 - 21:00 uur bij de HTR en op
zondag 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant, ZIGGO kanaal 43 en
24 uur per dag via onze website.

Koosje schrijft

Wie is Koosje

Koosje 250Ik ben Koosje de Leeuw, ik kom uit Alphen aan de Maas en ben opgegroeid in een gezin met 5 broers. Vanaf 1975 woon ik in 's-Hertogenbosch.
In het verleden heb ik gewerkt bij Zwanenberg en op scholengemeenschap Hervion. De laatste 20 jaar werkte ik als secretaresse, projectondersteuner bij welzijnsorganisatie Divers in Den Bosch.
In 2015 ben ik met het schrijven van mijn blogs gestart. In beginsel om terug te kijken op mijn werkzame leven.
In 2016 ging ik met pensioen, daarbij stapte ik in een nieuw fase in mijn leven. Een leven waarbinnen schrijven een belangrijk facet is geworden.
Daarnaast lees ik graag. Ik zing met regelmaat in een projectkoor.
En last but not least geniet ik van mijn zoon, schoondochter en de 3 kleinkinderen.

Mijn schrijfactiviteiten
Tweewekelijks post ik op mijn website (koosjeschrijft.blogspot.com) mijn blogs. Ik schrijf met een kwinkslag en enige zelfspot. Mijn onderwerpen zijn divers. Ik word soms geïnspireerd door een actualiteit. Maar ik kijk ook met regelmaat terug op mijn jeugd in Alphen.

Ook in mijn vrijwilligerswerk speelt het bezig zijn met de taal een belangrijke rol. Ik ben verhaalophaler bij de stichting Sagaam en begeleidt een oudere dame bij het schrijven van haar oorlogsmemoires. Ik ervaar dat als inspirerend en erg leuk om samen te doen.
Voor de Stichting Actieve Senioren in Den Bosch schrijft ze blogs over de activiteiten van de jaarlijkse Zomerschool.
Voor de werkgroep communicatie van de Vrijwilligersacademie073 verzorg ik persberichten, nieuwsbrieven en sfeerverslagen.
In het afgelopen jaar was ik actief bij de stichting Raket. Dit is stichting die een platform biedt aan mensen met een beperking. Ik nam daarvoor interviews af. Op de site www.raket.info worden hun talenten in het licht gezet. Je leest daar een aantal profielen van mijn hand.

Meters maken
Op het gebied van schrijven volg ik workshops en cursussen. Tijdens de cursus Proza bij de Schrijversvakschool heb ik gewerkt aan een autobiografisch verhaal. Op dit moment volg ik een cursus Korte verhalen schrijven bij Laudius. Tijdens deze opleiding schrijf ik als onderdeel van de studie een fictief verhaal. Om goed een verhaal te kunnen schrijven is het belangrijk veel meters te maken. Nou dat lukt aardig...

Publicaties
Mijn blog ‘De pannenlappen’ is als kort verhaal gepubliceerd in het jubileumnummer van stichting Poesia Amsterdam.
Ik leverde een bijdrage aan een boek van Wim Daniels met de titel De lagere school
Nog steeds kan ik kinderlijk blij zijn van een mooi schrift met een prachtige kaft waarin ik mag gaan schrijven. Dit blog vergelijk ik hier een beetje mee!

Koosje heeft ook een eigen website: www.koosjeschrijft.nl

Ik wens je veel leesplezier met het lezen van mijn blogs!

Koosje


Koosjes schrijft 2019
Koosjes schrijft 2018
Koosje schrijft 2017

© 2011 - 2019 'n Lutske Brabants - dinsdag 22 oktober 2019 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard