Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Henk van der Aa (Henri de Booi) overleden

We kregen het droevige bericht dat verteller en schrijver Henk van der Aa vrijdag 18 november 2016 in het Jeroen Bosch Ziekenhuis op 82 jarige leeftijd is overleden. Henk van der Aa uit Den Dungen is vooral bekend onder zijn pseudoniem Henri de Booi.

HenkvanderAa 250

Henk van der Aa schreef ook liedteksten en verhalen, waar een deel is uitgebracht in 2000 op de CD 'Henri de Booi'. Samen met Ad de Laat schreef hij het Dunges volkslied, 'Tussen de brugge en de meule'.

Henri de Booi2 250Henk was als Henri de Booi, columnist van parochieblad ‘De Ware Jacob’, een bekende dorpsfiguur in Den Dungen. Hij is al vanaf het einde van de jaren vijftig actief op vele fronten. Sinds de jaren zeventig schrijft hij voor het blad, hij is medeverantwoordelijk voor de inhoud.
Maar hij schreef meer, waaronder verhalen, liederen en verhalen over Den Dungen. vaak in het Brabants dialect, dat hij graag promoot. Niet voor niets won hij in 1998 de Dialectpenning van het Brabants Dialectenfestival met zijn verhaal Mies.. Hij wordt vaak gevraagd om voor te lezen uit eigen werk.
Vanaf 1969 tot op de dag van vandaag was Henk een veel gevraagde presentator en ceremoniemeester voor de meest uiteenlopende evenementen. Hij zette zich in voor een kiosk in zijn dorp, is jurylid bij muziekevenementen, bekleedde een keur aan bestuursfuncties en maakte zich warm voor de Dungense film (waaronder Afslag Den Dungen), het beeld Dungen Goeiendag en hij speelde een grote rol in De Moestuin, een avondvullend programma voor en door Dungenaren.

De avondwake vindt plaats op 22 november om 19:00 uur in de parochiekerk de Heilige Jacobus de Meerdere, Heilig Hartplein 1 te Den Dungen.
De eucharistieviering wordt gehouden op woensdag 23 november om 10:30 uur in de bovenmelde kerk. Hierna wordt Henk begraven op het kerkhof aan de Pelikaanstraat.

Het team van 'n Lutske Brabants wensen zijn vrouw Anny, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte met hun verdriet.


De Mobiele Toeristeninformatie is een driedimensionale kaart van de gemeente Sint-Michielsgestel op wielen. Met De Mobiele Toeristeninformatie bezocht kunstenaar Monique Broekman in opdracht van Stichting Het Groene Buiten in 2012 alle dorpen van de gemeente Sint-Michielsgestel. Henk heeft het hier natuurlijk over Den Dungen.


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - donderdag 29 februari 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard