Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Den Bosch heeft voorkeur voor Dtv

DEN BOSCH - Het college van de gemeente Den Bosch heeft de voorkeur uitgesproken voor Dtv Den Bosch als lokale publieke omroep voor de gemeente. Dtv heeft zich volgens Den Bosch onderscheiden waarop ze de samenwerking met anderen wil vormgeven. Ook het voordeel van de samenwerking met zusteromroep Dtv Oss - Bernheze wordt als pluspunt ervaren.

DTV 500Dtv Den Bosch, RTV Dieze en Den Bosch TV meldden zich als kandidaten voor de lokale omroep. De kandidaten hebben een plan ingediend bij de gemeente. Ook hebben ze de kans gekregen hun plan toe te lichten.

Voorwaarden
De gemeente heeft hun plannen getoetst op vijf voorwaarden. Zo moest er een combinatie worden gezocht van professionals en vrijwilligers, moest er een breed aanbod op verschillende gebieden zijn, moest er multimediaal gewerkt worden, werd er een samenwerking met bijvoorbeeld de bibliotheek en scholen gevraagd en moest er gezocht worden naar een businesscase die ook gericht is op het verkrijgen van eigen geld.

Eerder advies
De raad sprak in oktober 2015 zijn voorkeur uit voor RTV Dieze als lokale publieke omroep. Het Commissariaat voor de Media nam deze voorkeur niet over. Het Commissariaat wilde een nieuw advies van de raad. Dit advies moet zijn gebaseerd op vooraf vastgestelde voorwaarden. In eerste instantie baseerde de raad de voorkeur op representativiteit en lokale inbedding. Het Commissariaat vond de toetsing onduidelijk.

13 december
Op 13 december besloot de raad of zij de voorkeur van het college deelt. De raad adviseert daarna het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat neemt het uiteindelijke besluit. Daarna kan de nieuwe omroep van start.


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - donderdag 29 februari 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard