Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Cor Swanenberg 40 jaar op de planken!

In 1975 zette Cor Swanenberg zijn eerste schreden op een podium met eigen werk. Dat had hij vooraf nooit kunnen denken, want hij balanceerde vaak tussen schrijflust en plankenkoorts, maar zijn voordrachten brachten naast bibbers ook veel kippenvelmomenten. De jubilaris had van jongs af enkele 'grote' wensdromen. Hij wilde 'meester' worden en hij zou graag ooit een boek schrijven. Het werd allemaal waar en het werd zo veel meer.

P01-DSC00435Cor Swanenberg op het Brabants Dialectenfestival in Lieshout 2014 - Foto: Frans van den Bogaard

Cor kont kl2Carel Swinkels strikte hem voor een voordracht uit eigen werk in het Literaire Café in de Odyssee in Den Bosch. Dat was zijn eerste officiële optreden. Omdat Cor ook gedichten schreef die hij zelf voordroeg, kreeg hij veel verzoekjes om liedteksten te maken. En zo rolde de sneeuwbal voort en werd al maar groter. Van alle kanten zijn leuke dingen komen aanwaaien. Als hij terugkijkt en ziet waartoe het allemaal geleid heeft, kan hij alleen concluderen dat hij 'met de kont in de boter is gevallen'. Swanenberg wil zijn zegeningen tellen en het heuglijke feit vieren met een bijzondere eenmalige jubileumvoorstelling die hem wordt aangeboden door Theater Den Durpsherd en waarvoor hij de medewerking van een groot aantal Brabantse artiesten heeft ingeroepen met wie hij graag samenwerkte.

Op zondag 15 maart treden Lya de Haas en Hennie Korsten, Annelieke Merx, Lambert van Hintum, Double Two, Bagatelle en 'De Sik en ik' op met liedjes die Swanenberg geschreven heeft. Bovendien zullen de bevriende vertellers en redactiegenoten Riny Boeijen en Henk Janssen acte de présence geven. Presentatie: de feesteling eiges.

Het belooft een zeer bijzondere, gevarieerde Brabantse voorstelling te worden en iedereen mag daar bij zijn. Aanvang 14.00 u. Kaartjes à € 10,00 verkrijgbaar bij Den Durpsherd. www.durpsherd.nl of afhalen op de ochtenden van maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag in Den Durpsherd.

Op deze middag zal tevens de jubileumuitgave 'Met de kont in de boter' gepresenteerd worden. Van dit speciale boek hiernaast de cover, natuurlijk gemaakt door Nelleke de Laat.


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - vrijdag 1 maart 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard