Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Koosje schrijft 2018

Pleinpop!

Pleinpop tent 500Langzaam tikken de seconden weg. Nog even en dan is het zover, de 18e editie van Pleinpop trapt af. Mijn geboortedorp Alphen aan de Maas, een dorp met 1675 inwoners, is dan weer in de ban van het jaarlijkse festival. Het anders zo stille Burgemeester Baltussenplein is 3 dagen lang the place to be!

Het organiseren van zo’n groot evenement is een tour de force. Denk alleen al aan veiligheidsaspecten en de vele logistieke uitdagingen. De organisatie wordt bijgestaan door maar liefst 180 vrijwilligers! In de opmaat naar het festival begint het in de weken ervoor in het dorp al aardig te bubbelen. Tijdens een speciale avond worden de vrijwilligers opgewarmd door de presentatie van een nieuwe film van Jos Kruisbergen, ‘Pleinpop Alphen, een wereldfestival.’ In de film spreken diverse artiesten hun waardering uit voor het festival. Een mooie opsteker!

Een kijkje op de site levert leuke feitjes op. Opvallend is de eerste huisregel. Het gooien met drank wordt niet getolereerd. Waarom zou je met bier gooien als je het ook naar binnen kunt gooien?
Het programma bestaat uit Nederlandstalige muziek. De line-up kent grote namen. Zo komt BLOF vanuit ‘De Zeeuwse Kust.’ Hazes telg Dré junior komt vast met zijn vaders nummer: ‘Ik Leef Mijn Eigen Leven.’ Een ook Gerard Joling is -zonder Gordon- van de partij met: ‘Maak me Gek.’ Dit zijn slechts drie van de veertien artiesten.

Een festival is niets zonder sponsoren. Ik tel op de site 59 sponsoren waarvan 14 hoofdsponsors, uiteraard met Heineken, maar ook de plaatselijke tandarts Anema.
Pleinpop leeft ook elders in het dorp. Op school worden Pleinvlaggetjes gemaakt en de kinderen bezoeken de opbouw van het festival. Zo krijgen de kinderen het festival al met de papalepel binnen.
De stichting Maasveren biedt via de pont Alphen-Lith een extra service. Zij zet de late gasten op vrijdag en zaterdagnacht tussen 02.15 en 03.15 uur extra over. Ook de lokale camping pikt een graantje mee. Er is een ruime Pleinpopkorting voor de kampeerliefhebber met koepeltent, camper of vouwwagen. En laat het dit weekend nu net geweldig weer worden!

Pleinpop tekstOok binnen onze familie gaat het evenement niet ongemerkt voorbij. Broer Ab en zijn Marietje wonen onder de rook van het festival. De kopjes dansen een weekendlang op tafel maar beiden willen zij het festival voor geen geld missen. Ze genieten vanuit hun luie stoel van alle optredens. Maar ook van het keurig opgeruimde lege plein maandagochtend. Mijn broers Toon en Bennie helpen mee bij de op- en afbouw van de tent. Neef Ruben zorgt ervoor dat het gerstenat schuimend in de glazen komt.
Zelf zal ik dat niet gaan proeven, ik houd niet zo van het grootschalige, maar mijn broer Bennie zal zeker de familiehonneurs waarnemen.

Na alle reuring zal het maandagavond, zoals ook in eerdere jaren, weer stil zijn in het dorp. Dan ligt iedereen bijtijds op één oor!

Lees meer over Pleinpop op www.pleinpop.nl
Kaartjes: https://pleinpop.nl/tickets/

Gepost door Koosje de Leeuw

 


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - maandag 26 februari 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard