Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Koosje schrijft 2018

Een warme slotmiddag - Blog Zommerschool55+ SAS Den Bosch

We hadden het van tevoren niet kunnen bedenken, maar het Bestuurscentrum van de Gemeente is deze middag the place to be. Ons ‘thuis’, de locatie bij In de Roos, is letterlijk en figuurlijk een warme plek waar het jaarlijks meer dan goed toeven is. Maar op deze middag, waarop het kwik de 35 graden raakte, verkassen we graag naar een meer koelere plek. Ook nu, tijdens deze slotmiddag, is het een volle bak. Met veel deelnemers, docenten, de kerngroep en haar gastvrouwen. De airco draait op volle toeren, de gemeentelijke medewerkers zorgen voor gekoelde dranken en crostinies met culinaire vullingen waar je je vingers bijna bij op eet.

Een mooi rapport
Fia heeft zoals altijd de cijfers bij de hand en noemt met trots enkele opmerkelijke gegevens. 512 deelnemers genoten van 1435 activiteiten. Onder hen zeven 90-plussers en 77 tachtigplussers. O.a. bij de workshops Zumba, line dance en boogschieten konden de trotse opa’s en oma’s hun kleinkinderen meenemen. Leuk om te zien hoe ook de kleintjes de activiteiten waardeerden. Ook dit jaar waren de deelnemers enthousiast over de activiteiten, het leverde mooie rapportcijfers op. Het regende dikke achten en zelfs negens.

Een kijkje achter de schermen
Workshopleider Gretha Goettsch vertelt over haar ervaringen tijdens de Zomerschool workshop Haiku. Enthousiast maakt ze ons warm voor haar 65+ project Dichter op de koffie. Tien schrijfmiddagen waarin je via gedichtjes jouw kijk op het leven weergeeft. Kun je niet wachten tot de start in september lees dan het gedichtenbundeltje ‘Geef de moed niet op.’ Of kijk op de website van Gretha. (www.schrijftotaal.nl)

Een loopje op de catwalk
FVB 9894 700Hoogste tijd voor een blik op de rode loper. Met daarop een presentatie door Zomerschoolse modellen. Gekleed in dansende jurkjes en coole mannenkleding gaven zij een mooi inkijkje in het prettig geprijsde modeaanbod van Mooie Mode en By Inge. Ladyspeaker Marga Verhoeckx presenteerde het geheel op eigen deskundige wijze. Ze sprak vol vuur over het effect van de verbloemende jurkjes. De mannequins en dressmen lieten een verpletterende indruk achter. Zien doet kopen en voor wie dat wilde waren er kortingbonnen.

Op zoek naar de Bossche jongens hier
Hoogste tijd om even de kelen te smeren. Onder leiding van Ingrid Mulders en begeleid door accordeoniste Gineke zongen we canons over ‘The ocean,’ en ‘Sliep scheren en messen.’ Met nog meer stemgeluid gingen we met plezier op zoek naar de ‘Bossche jongens hier.’
Even na half vijf lever ik mijn Zomerschoolslinger en badge in. Ik nam een diepe hap zuurstof. In de laagste versnelling bewoog ik me naar buiten en ontkoppelde ik de sloten van mijn fiets.
De warmte van de middag bleef nog lang om me heen hangen. Wat een leerzame weken en wat een mooi rapport!

koosje

 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Zomerschool SAS Den Bosch//Koosje de Leeuw

 


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - maandag 26 februari 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard