Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Paul Asselbergs 2023

De ‘slimste’ mens

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
hupkens ed 20 Auteur: Paul Asselbergs

De ‘slimste’ mens

Dit programma is al jaren een begrip hè. De één kijkt er altijd naar, de ánder nooit, of al lang niet meer. Ikzelf kijk naar elke aflevering. Ik hoop niet, dat u nu stopt met het lezen van deze column, want ik heb iets bijzonders te melden.

Wellicht herkennen velen van u het feit, dat je soms niet direct op de naam van iemand of iets kan komen. Als ik naar deze quiz kijk, dan maak ik dat ook regelmatig mee, maar het gebeurt me ook in het dagelijks leven. Als dat dan gebeurt, dan schaam ik me, maar dat hoeft eigenlijk niet, want ieder mens (jong of oud) maakt dat toch wel eens mee? Daartegenover staat, dat het mij ook wel eens gebeurt, dat er totaal onverwacht iets naar boven komt drijven, waarvan ik niet wist, dat dat nog steeds op mijn harde schijf stond. Ik geef een recent voorbeeld.

Onlangs werd in een aflevering van De slimste mens kort aandacht besteed aan het feit, dat ‘de Russen’ ooit gevochten hebben tegen ‘de Finnen’. Zonder daar verder ook maar één seconde langer bij stil te staan, kwam totaal onverwacht een grap van mijn vader zaliger bij mij binnen. Die grap vertelde hij regelmatig. Mijn vader hield ook van humor. Zonder enige hapering kon ik die grap opeens letterlijk herhalen. De grap was: Waarom is een brandweerwagen rood? Ik zal het u uitleggen. U wordt nu per seconde wijzer.

Een brandweerwagen heeft 4 wielen en 3 slangen, en 4 x 3 is 12 en een Engelse shilling is 12 pence, en op een pence staat koningin Elisabeth, en koningin Elisabeth is ook een schip, en een schip dat vaart in het water, en in het water zwemmen vissen, en vissen hebben vinnen, en de Finnen vochten tegen de Russen, en de vlag van de Russen is rood, en daarom is een brandweerwagen ook rood.

Is het duidelijk of heeft u nog vragen?

©2023 Paul Asselbergs


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - donderdag 29 februari 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard