Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Paul Asselbergs 2023

‘Trouwen, een sprookje’

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
hupkens ed 20 Auteur: Paul Asselbergs

Onlangs was ik op huisbezoek bij een bruidspaar. In de kamer stond een bankje waar de naam van hun hond in grote letters op stond. De hond heette BABS. Ik ging op het bankje zitten, want ik ben ook BABS (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand), al 22 jaar zelfs. Soms zijn er mensen die één dag BABS zijn. Bijvoorbeeld een vader die zijn dochter trouwt. Onlangs zag ik in een talkshow Jan de Hoop vertellen, dat hij ook één keer een huwelijk had mogen sluiten. Hij zei: “ik mocht één dag BOA zijn”. Echt waar!! 

De a.s. bruidegom bij wie ik op bezoek was heette Harry. Hij was ‘ervaringsdeskundige’, want hij ging al voor de derde keer trouwen. Deze keer was Mia de ‘gelukkige’. Harry zei tegen mij: “Mia wordt mijn toekomstige ex.” Ze kon er gelukkig om lachen. Ze had zelfs voor de grap een keer tegen Harry gezegd: “Schat, ik moet je iets vertellen, ik ben vreemd geweest”. Harry reageerde lachend en zei: “Nou, dan zal ik het jou ook maar vertellen, ik ben ook vreemd gegaan”.  Mia zei lachend: “Ha, ha, 1 april”. Harry zei: “Ha, ha, 12 maart”. 

Meestal worden er, los het trouwfeest, nog andere belangrijke zaken geregeld, vooral op financieel gebied. Beter in goede sfeer iets regelen, dan met ruzie, want ‘als de nood dáár is, dan komt de notaris’. Vroeger trouwde men vooral voor ‘de gemeenschap’, maar tegenwoordig ook voor de ‘gemeenschap van goederen’. Een schat van een bruid is weer wat anders dan een bruidsschat. Laatst had ik een kennismakingsgesprek met een bruidspaar waar de vader van de bruid ook bij aanwezig was. Hij had aan zijn a.s. schoonzoon gevraagd: “Hoeveel geld breng jij eigenlijk mee als je met mijn dochter trouwt?” De jongen zei: “Vijfduizend europa…. eh vijfduizend euro pa”. “Dat is mooi”, zei z’n schoonvader, “dat geef ik mijn dochter ook mee”. De schoonzoon zei: “Ja, maar die had ik al meegeteld”.

©2023 Paul Asselbergs


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - donderdag 29 februari 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard