Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Paul Asselbergs 2024

Praattafels

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
hupkens ed 20 Auteur: Paul Asselbergs

‘Praattafels’ 

Waar zouden we zijn zonder al die praattafels?! NPO, RTL of Veronica Inside. Die ‘snor’, daar ga ik geen woorden aan vuil maken. Zijn woorden zijn vaak al vuil genoeg. Ik beperk me tot de talkshows van de NPO. Steeds een andere omroep met andere presentatoren. Elke vrijdagavond is het de beurt aan WNL, met als vast onderdeel: ‘de week van Thomas’. De vaste presentator is Sven Cockelmann.

De laatste tijd zien we, naast de tafelgasten, ook raadsleden van een bepaalde gemeente, samen met hun burgemeester ‘aan de zijkant’ zitten. 

In maart jl. was ‘de gemeenteraad van dienst’ van Leiden te gast, met jawel,  waarnemend-burgemeester Peter van der Velden, oud-burgemeester van o.a. Bergen op Zoom. Op het scherm stond ‘van der Velde’  zag ik. (Ik was ook waarnemend). 

Eén dame uit de raad mocht heel even iets zeggen over waar een nieuwe burgemeester aan moet voldoen. Daarna werd Peter ondervraagd over een zéér belangrijk onderwerp: de vorige burgemeester had maar liefst twee keer zijn ambtsketting verloren. Leiden was ontzet!  Sven vroeg aan Peter of hij wel een ketting had. Peter haalde een ketting uit zijn broekzak en zei: “Ik zal hem zo nooit kwijtraken”. Toen was de tijd voor alle gasten uit Leiden al om. Ik vond het schandalig, zó kort! Ik mailde Peter de dag erna. Hij vond het ook ‘ongehoord’. Ik vroeg hem: “had jij geen kettingbeding?” Ik vind Cockelmann trouwens geen leuke man. Toen Cockelmann verkering kreeg moet hij vast gedacht hebben: ‘ik zal laten zien wat ik met dat Mokkel Kan’. Peter gaat rond september Leiden weer verlaten. Ik heb hem gezegd, dat er in Roosendaal nog een vacature is. Hij bedankte me voor de tip en zei: “Paul, dat lijkt me echt iets voor jou. Solliciteer maar, mijn steun heb je”. Kijk, van je vrienden moet je het hebben, maar ik ga het toch niet doen. In Roosendaal hebben ze geen Bergen op Zoomse Bode. 

©2024 Paul Asselbergs


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - maandag 20 mei 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard