Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal (1)917
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Op het rand van Brabant en L-FM, stopt per 8 januari met uitzenden!

L-FM, de gezelligste zender van Brabant, stopt per 8 januari met uitzenden! Ook het programma's van onze collega's "Op de rand van Brabant" moest stoppen. Zaterdagmorgen 8 januari 2022 hadden ze hun laatste programma.

Opderand 350De Landerdse zender L-FM, die de radio-uitzendingen verzorgt voor de Landerdse Omroep Stichting (LOS), heeft op 8 januari 2022 haar laatste uitzenddag. L-FM is een zelfstandige organisatie en maakt voor haar radio-uitzendingen gebruik van de uitzendlicentie van de LOS. De radiozender is bijna 20 jaar geleden gestart en draait volledig op vrijwilligers. Wekelijks maken zo’n 20 dj’s en mensen achter de schermen 17 verschillende radioprogramma’s. Daarmee heeft L-FM zich in die jaren opgewerkt tot een van de best beluisterde radio stations in de regio. Door middel van haar trouwe en gewaardeerde adverteerders heeft de zender altijd in haar eigen behoefte kunnen voorzien.

Vanwege de aanstaande herindeling hebben de omroepen van de gemeente Landerd (LOS en L-FM) en Uden (Dtv Uden en MFM Brabant) gesprekken gehad over de invulling van de publieke omroep in de nieuwe gemeente Maashorst. Hiervan is vorig jaar een beleidsplan opgesteld. Daarin is afgesproken dat het wenselijk was dat L-FM in de huidige situatie werd voortgezet, autonoom doch onder de vlag van DTV Uden.

Dtv ziet geen mogelijkheid om L-FM in de huidige vorm in de lucht te houden. Vrijwilligers die dat wensen, kunnen radio voor de nieuwe gemeente blijven maken door de overstap naar MFM Brabant te maken.

Op de rand van Brabant
Willemien 250"Op de rand van Brabant" was wekelijks op de zondagochtend van L-FM te horen tussen 09.00 uur en 11.00 uur met bijna uitsluitend muziek gezongen in het Brabants dialect. Uiteraard is ook de presentatie in Brabants dialect, verzorgd door Willemien van den Brand en Tinus Verstraten.
In "Op de rand van Brabant" werd ruimschoots aandacht besteed aan zowel oude als nieuwe dialectmuziek en de bijbehorende feiten, de lokale wandel- en fietsactiviteiten, en de lokale muziek-agenda. Echt Brabantse gezelligheid is waar ze voor staan en dat is dan ook zeker terug te horen tijdens hun programma.
Net zoals de Spreuk van de dag!

TinusVerstaten 250Op 14 februari 2005 is de eerste uitzending van 'Op De Rand Van Brabant', vanuit het oude dorpshuis van Reek begonnen met als presentatrice Willemien van den Brand. Ongeveer 'n half jaar later vonden de uitzendingen plaats vanuit het nieuwe Wapen van Reek.
Vanaf 1 januari 2006 samen met Tinus Verstraten op de zondagmorgen live tussen 9 en 11 uur met het Brabantse luisterlied.
In het eerste uur rond de klok van half 10 verzorgt Willemien de Brabantse fiets en wandelagenda en in het tweede uur rond de klok van half 11 verzorgt Tinus de Brabantse muziekagenda.

Zaterdagmorgen 8 januari 2022 van 8:00 tot 10:00 uur maakte ze samen de laatste uitzending. Jammer dat ze na bijna 17 jaar moeten stoppen vanwegen de herindeling van hun gemeente. De uitzendingen werden met veel liefde en plezier en zeker voor het plezier van de vaste luisteraars gemaakt,

Wij wensen Willemien, Tinus en hun team sterkte.


© 2011 - 2022 'n Lutske Brabants - zaterdag 22 januari 2022 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard