Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Boschtion maakt doorstart met een nieuw interim-bestuur

’s-Hertogenbosch – Boschtion maakt een doorstart met een nieuw interim-bestuur. Maandagavond 2 februari vond om 18.00 uur de officiële bestuurswisseling plaats.

Het zittende bestuur, onder voorzitterschap van Coen Free,  trad terug en droeg de verantwoordelijkheid over aan vier nieuwe interim-bestuursleden, te weten Stijn Coronel (voorzitter), Xander Beks (vice-voorzitter), Ronald Zaunbrecher (penningmeester) en Arnold Reijnen (secretaris).

Bestuur

Het nieuwe bestuur treedt in principe aan voor een jaar.  Als belangrijkste taak heeft zij zichzelf gesteld om orde op zaken te stellen bij het Boschtion en verder uitwerking te geven aan het bestaande beleidsplan.

Het bestuur zal op korte termijn het PBO  (Programma Bepalend Orgaan) bij elkaar roepen en ook met de gemeente in overleg treden.

Daarnaast heeft het bestuur aan alle vrijwilligers en medewerkers gevraagd om de uitdaging mee aan te gaan om Boschtion te verbeteren. “Wij hebben aan iedereen gevraagd om het belang van Boschtion boven het eigen belang te zetten”, zegt Coronel. “Alleen als de mensen bereid zijn om over hun eigen schaduw heen te stappen, komen we vooruit.”

Bestuur 2

De nieuwe bestuurders houden vast aan het huidige beleids- en actieplan dat is opgesteld door het vorige bestuur. “Het is een prima plan”, licht Coronel toe. “Die weg gaan we zeker verder op. Daarbij zijn voor ons twee punten heel belangrijk: het verder uitwerken van de samenwerking met het Van Maerlant en het Koning Willem I College in het MediaLeerPark en het verder professionaliseren van de organisatie. In het huidige medialandschap is dat een vereiste om serieuze partij te blijven voor de gemeente.”

Die twee punten zijn voor de nieuwe bestuursleden  de belangrijkste reden geweest om ‘ja’ te zeggen tegen een bestuursfunctie bij het Boschtion. “Wij zien heel veel potentie in de samenwerking binnen het MediaLeerPark”, zegt Coronel. Bovendien heeft de gemeente daar al een behoorlijk bedrag in geïnvesteerd. Wij zouden het zonde vinden van het belastinggeld als wij de burgers daar niks voor terug zouden geven.”


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - donderdag 29 februari 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard