Te beluisteren:
zondag 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kanaal 43 en
maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR
en natuurlijk
24 uur per dag via onze website.

Henk Merx van Kwartjesvolk overleden

Wij kregen de trieste mededeling dat zondagavond 11 juni 2017, op 50-jarige leeftijd, Henk Merx uit Zeeland is overleden. Henk werd woensdagavond tijdens het fietsen op 8 juni getroffen door een hersenbloeding. Hij overleed in een ziekenhuis in Tilburg.

HenkMerkx2 250HenkMerx 3 142Henk Merx is op 11 oktober 1966 geboren in de plaats Zeeland. Binnen en buiten Zeeland vooral bekend als lid van de volksmuziekgroep Kwartjesvolk. Henk Merx was vanaf de oprichting lid van Kwartjesvolk, waar hij het slagwerk voor zijn rekening nam en meezong. Maar hij speelde ook gitaar en contrabas.Henk trad ook bij gelegenheid op samen met zijn zus Annelieke Merx.

Henk was ook voorzitter van Stichting Halvastenoptocht en van de stichting Project. In 1998 werd hij voorzitter van de stichting Halvastenoptocht (HVO), die de organisatie van de jaarlijkse halfvastenoptocht in Zeeland overnam van de plaatselijke carnavalsvereniging. Die werd in 2010 voor het laatst in Zeeland gehouden en werd overgenomen door Oss.

HenkMerx Politie250Tegelijkertijd werd de Stichting Project opgericht met dezelfde bestuursleden als van de stichting HVO. Merx bleef voorzitter. De stichting organiseert en helpt bij evenementen die zich inzetten voor het goede doel. In 2014 organiseerde de stichting de eerste Samenloop voor Hoop in Zeeland, een jaar later zat het in de organisatie van het Glazen Huis Zeeland dat geld inzamelde voor de Alpe d'HuZes.

In het dagelijkse leven was Henk politieagent van beroep met als standplaats Schijndel. Hij laat een vrouw en drie kinderen na. De uitvaart vindt in besloten kring plaats.
Hij was een prachtig mens, sympathieke, humorvol en altijd vrolijk.

Onze gedachten gaan ook uit naar vrouw Rian, zijn kinderen Joost, Suzan en Koen, zijn familie en vrienden. Heel veel sterkte voor de tijd die komen gaat!

© 2011 - 2020 'n Lutske Brabants - maandag 25 mei 2020 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard