Iedere woensdag en zondag
11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kanaal 43 en
maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal 917
en natuurlijk 24 uur per dag via onze website.

Winnaar niet aanwezig bij uitreiking Willem Ivenprijs 2018

Het was voor het eerst in de lange historie van de Willem Ivenprijs dat het traditionele beeldje van de 'Iven-haan' niet kon worden uitgereikt. En dus moest de Osse wethouder met Bèrgse roots, Frank den Brok, op zondag 4 maart 2018 na zijn eigen dialectspeech onverrichterzake huiswaarts keren. De beoogde winnaar van de jaarlijkse prijs, Dinthenaar Toon Kunnings, schitterde door afwezigheid.

Foto: Erfgoed Brabant, Frans van den Bogaard

Terwijl hij bij eerdere inzendingen wel eens bedacht dat het mooi zou zijn de prijs te winnen, was hij daar dit jaar geen minuut mee bezig. “Ik vond het wel weer leuk om een bijdrage te leveren. Ik was niet de enige, want er waren maar liefst 55 inzendingen met echt prachtige verhalen. Ik was uitgenodigd om mijn verhaal voor te dragen en had dat ook toegezegd. Ik verheugde me want ik vond het ook leuk om andere schrijvers te gaan ontmoeten. Gezellig wittewel”,aldus Toon.
Met een verkeerde datum in zijn agenda was Toon op de de desbetreffende dag met hele andere zaken bezig. Nadat hij die dag nog bericht kreeg de totaal afwezige winnaar te zijn, kreeg hij wel effe een ander tintje. “Ik vond het echt niet leuk. Ik zag het al voor me. Een hele zaal vol mensen, een podium met prominenten en ginne Toon. Ik kan het echter niet meer terugdraaien. Ik heb mijn excuses aangeboden aan iedereen”, aldus Toon om nog toe te voegen: “Je moet écht een goed verhaal hebben wil je die prijs winnen. Ik ben er dan ook hartstikke trots op ‘da Toontje Kunnings tog mar mooi dieje prijs hé gewonne‘.”

DSC 0732 685Toon leest tijden de uitreiking van de De Zachte G-prijs 2018 zijn winnend verhaal "Van nature" voor.

Over de winnaars 
De vierde prijs met 30 punten was voor Cor Swanenberg, Jacques van Gerven en Niek van Giels. De derde prijs met 40 punten was voor Guus Meeuwsen. De tweede prijs met 50 punten was voor Suus van Opdörp en Jan Ulijn. De winnaar met 70 punten was Toon Kunnings.

Netuur in alle tinte 200De prijs
De Willem Ivenprijs gaat jaarlijks naar de schrijver van het beste verhaal of gedicht uit deze bundel die -ook traditioneel- toepasselijke verluchting kreeg van de vaste illustrator Iris Bongers uit Lith.
De driekoppige jury, bestaande uit Adri Hoppenbrouwers, Piet Vos en Leo Hoek, was lovend over de winnaar en ze moest dit keer kiezen uit maar liefst 55 auteurs die meewerkten aan het dertiende Brabants Boekenweekboek dat jaarlijks een provinciaal tintje geeft aan het landelijke boekenweekboekthema dat dit jaar 'Natuur' is. De uitgave kreeg dan ook 'Netuur in alle tinte' als titel.

© 2011 - 2020 'n Lutske Brabants - donderdag 24 september 2020 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard