Iedere zondag en woensdag
11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Kabelkrant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
en maandag van 19:00 - 21:00 uur bij HTR - ZIGGO Kanaal (1)917
en natuurlijk 24 uur per dag via onze website.

Koosje schrijft 2018

Zomerboeket in reliëf, een hele kunst - Blog Zomerschool55+ SAS Den Bosch

Mirjam Hopman is een creatieve bezige bij. Ze maakt kunst met een grote K. Veelvuldig exposeert ze haar prachtige beelden en verrassend schilderwerk. Daarnaast geeft ze in haar atelier in Drunen en op de locatie In de Roos schilderlessen. De Zomerschool is blij dat ze tijdens deze weken wederom workshops aanbiedt.
Als de workshop start horen we op de achtergrond opzwepende Zuid Amerikaanse dansmuziek van de Zumba-les. Daar draait de Zomerschool workshop dans en fitness voor grootouders en kleinkinderen. Poeh, dat kost zweetdruppels. Hoewel, de beide ruimtes zijn redelijk koel.
Terug naar de workshop, twaalf kunstenaars in spe buigen zich over het creatieve proces. Evenwicht in kleur en materiaalgebruik is niet zo eenvoudig. Maar iedereen creëert een mooi zomers tafereeltje. Geïnspireerd door een scala aan hulpstukken zoals tule, zwarte boontjes, behangpapier, lintjes, strikjes, schors en verf natuurlijk.

FVB 8765 koosje 700Zomerschoolfotograaf Frans schoot na afloop dit mooie plaatje van de groep.

Creativiteit geeft spatwerk, maar stipt om 16 uur is het lokaal met hulp van allen weer spic en span.
Eenmaal buiten sluiten de vrijwilligers van De Ontmoeting af en ging het alarm erop. Gelukkig ontdekten we op het nippertje dat docente Mirjam voor een sanitaire stop nog binnen was. Daarna werden we opgeschrikt door het alarm, ongelooflijk wat een herrie.
Met deelneemster Gon heb ik even gewacht tot de door deelneemster Frannie bestelde regiotaxi er was. Frappant te zien hoeveel verschillende vaak lege taxi's en busjes passeerden.
Om kort te gaan, het duurde lang, het vinden van de Tulpstraat nummer 2 bleek voor de taxichauffeur een hele kunst.

koosjeWebsite Mirjam

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Zomerschool SAS Den Bosch//Koosje de Leeuw

 

© 2011 - 2021 'n Lutske Brabants - zondag 13 juni 2021 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard