Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Paul Asselbergs 2023

Nieuwjaarsreceptie Bergen op Zoom

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
hupkens ed 20 Auteur: Paul Asselbergs

Nieuwjaarsreceptie Bergen op Zoom

Nou, dat was eindelijk weer genieten. We waren dit jaar met velen bijeen, en wel op de mooiste locatie van West-Europa: de Hofzaal van ons prachtige stadspaleis Het Markiezenhof. Ja, ik ben een geboren en getogen Bergenaar, en bescheidenheid past bij ons.

Dit jaar was er geen optreden van Ali B., net zoals in 2012. Toen bestond Bergen op Zoom 800 jaar. Dat was een historisch gebeuren. Ali B. was er dit jaar niet, want dat zou hysterisch zijn. Onze burgervader Frank Petter sprak ons allen in mooie woorden toe. Voor hem was dit de laatste keer als burgervader, ook historisch dus. Hij besteedde speciale aandacht aan een aantal inwoners die vanwege hun verdiensten een pluim kregen. Ze mochten allen een speciaal podium bestijgen. Een verdiend eerbetoon voor ‘het cement van onze samenleving’. De pluimen konden we zien. Een veer meestal niet.

Het nieuwe college zit vol ambities, en onze wethouder van financiën Joost Pals let goed op de centjes. En natuurlijk let die Demmers…eh….. let Letty Demmers daar ook op. Zij is een ervaren bestuurder. Ik noem ons college nu ‘miss met 5 heren’.

De hapjes en drankjes waren goed verzorgd. Ook omroep ZuidWest TV was aanwezig, en net voordat ik wegging keek ik volkomen onverwacht tegen een microfoon aan en was er een grote camera op mij gericht. Dat was even schrikken. Normaal bereid ik mijn woordje voor, maar nu werd mij spontaan gevraagd hoe ik naar het jaar 2023 keek. Natuurlijk heb ik later teruggekeken naar Update. Ik zag toen enkele bekende Bergenaren een mooi woordje doen. Ik noem: Letty Demmers, Willem Vermeulen, Giel Janssen, Jan van Wijk, Joost Pals, Dominique Hopmans, Paul Verbeek. Ik zag ook mijn eigen boodschap terug: Blijf vooral jezelf, geniet van het leven, blijf met beide benen op de grond staan, we leven in een welvarend land, als je gezond bent, geniet daar extra van, want dat is het belangrijkste in het leven. Nou, daar sluit ik me graag bij aan.

©2023 Paul Asselbergs


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - donderdag 29 februari 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard