Iedere zondag en woensdag
van 11:00 - 13:00 uur bij
ROS-Radio/ROS-TV-krant,
ZIGGO kan. 43 en Trinet kan. 532
Iedere zondag van 13:00 - 15:00 uur
en dinsdag van 12:00 - 14:00 uur bij
Lokaal 7, FM 107.4 en Lokaal7-app
en maandag en vrijdag van 18:00 - 20:00 uur bij Streektaalradio.nl
en natuurlijk 24 uur per dag
via onze website.

Eerdere pennenvruchten

Zalig Pasen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Paul Asselbergs Auteur: Paul Asselbergs

Zalig Pasen

Kees Withagen was mijn klasgenoot op de St. Aloysiusschool. Hij had een nogal kromme rug en liep altijd wat voorovergebogen. Broeder Victorinus vroeg een keer aan hem: “Kees, wat wil jij later worden?” “Rechter”, zei Kees. Ja, Kees was een echte grappenmaker. Ik kwam, zoals bijna alle leerlingen op deze lagere school, uit een katholiek nest. We kregen godsdienstles van ‘meneer Kaplaan’.

Ik weet nog goed, dat de kapelaan een keer aan Kees vroeg: “Kees, ik wil even zien of jij in de godsdienstles goed hebt opgelet. Wie zijn de vier evangelisten?” Kees zei: “De vier evangelisten zijn de volgende drie: Petrus en Paulus”. Op een dag had de kapelaan ook het bekende verhaal van de Bruiloft van Kana verteld. Op dat feest veranderde Jezus water in wijn. Weet u dat nog? Een week later moest Kees dit verhaal voor de klas navertellen. Hij liep nonchalant met zijn handen in zijn zakken naar voren en zei: “er was een bruiloft in Kana en daar waren veel gasten. Maria ontdekte ineens tot haar schrik, dat de wijn op was. Ze zei tegen Jezus: er is geen wijn meer. Jezus zei: Wacht maar, dan ga ik even naar achter een wonder doen”.

Een paar dagen vóór Goede Vrijdag vroeg mijn klasgenoot Jan Franken aan de kapelaan: “Mijnheer kapelaan, ik moet op Goede Vrijdag gaan biechten, maar ik heb eigenlijk niks te biechten”. “Hoe bedoel je?” vroeg de kapelaan. Jan zei: “Gisteren is mijn vriendinneke Toos met mij mee naar huis gegaan, is dat zonde?” “Nee hoor”, zei de kapelaan. “En”, vervolgde Jan, “toen zijn we naar mijn slaapkamer gegaan, is dat zonde?” “Welnee”, zei de kapelaan, “dat is geen zonde hoor”. “Nou, toen heb ik Toos op bed een kusje gegeven”, zei Jan. “Ook dát is geen zonde hoor”, zei de kapelaan. “Nou”, ging Jan verder, “en toen kwamen opeens mijn vader en moeder thuis”. “Ja”, zei de kapelaan, “dat is wél zonde!!” Zalig Pasen.

© Paul Asselbergs


© 2011 - 2024 'n Lutske Brabants - donderdag 29 februari 2024 - Tijd: 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard